Even bijtanken

Soms heb je van die dagen dat je niet eens halverwege de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente en fruit (2×2) komt. Dit weekend was het er bij ons zo een.
Hij begon overigens erg goed met een spontane vrijdag-begin-van-de-avond-borrel met 5 volwassenen en 7 kids, brandtenlevie worstje (rozemarijn met rozenblaadjes, viel ook erg in de smaak bij de kids), lingue met Belze mayo en gerookte makreel, blauwe kaas met dadelstroop, Turks brood met hummus en jawel, ook wat komkommer, rode paprika en bleekselderij. Heerlijk allemaal, maar 2×2…eeuh nee.
De dagen daarna stonden meer in het teken van het opbouwen van ons vakantiehuisje dan in het opbouwen van een uitgebalanceerd avondmaal…. Tijd om bij te tanken dus! Gelukkig kan ik in zo’n geval mijn drie mannen heel blij maken met een pasta met rode saus en veeeeel groente….

Ravioli in tomaten-groentesaus
Voor 2 volwassenen en 2 kids

Dit heb je nodig:
1 ui, gepeld en gesnipperd
1 knoflookteen, geperst
1-2 wortels, in miniblokjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in miniblokjes gesneden
ca. 300 g rundergehakt
zout, (cayenne)peper
1 bakje (250g) kerstomaatjes, in kleine stukjes
1 pak gezeefde tomaten (ca. 400 g)
klein bosje basilicum
500 g ravioli ricotta en rucola (van bio-verde, vinden wij lekker)
flink stuk Parmezaanse kaas
1 zak rucola (75 g)
1 komkommer, in plakjes

En zo maak je het:
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit ui en knoflook. Voeg wortel en bleekselderij toe en fruit even mee. Voeg gehakt toe. Bestrooi met zout en cayennepeper. Voeg kerstomaatjes en gezeefde tomaat toe en laat op laag vuur met een deksel op de pan ca. 20-30 minuten pruttelen. Voeg de laatste paar minuten basilicum toe. Breng intussen in een andere pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Kook de ravioli in de tijd aangegeven op de verpakking gaar en giet af. Serveer de ravioli met een flinke hoeveelheid rode saus, een pluk rucola en/of komkommer en schaaf er Parmezaanse kaas over.

Wat over blijft is slechts 1 schijfje komkommer en een pluk rucola…. maar dat moest bewaard blijven voor papa….