Let’s get ready to crumble…

Vorig jaar, rond deze tijd, kocht ik samen met mijn jongens kraakverse rabarber bij #Landmarkt. Ze hadden geen idee van wat het was of hoe het zou smaken. Tot mijn jongste zoon (toen 6 jaar) nog nagenietend van zijn overheerlijke crumble begreep dat het die rode stengels waren die ik erin had verwerkt… Wat hij toen zei, zal ik niet zo snel vergeten: “….mama, jij kan echt toveren met eten….”
Vandaag zag ik ze liggen en heb ik er weer een crumble van gemaakt. Of ze in waren voor een tweede ronde….? Alsof ik die vraag nog moest stellen…

Dit heb je nodig:
ca. 700 g rabarber, gewassen en in stukjes van ca. 1,5-2 cm.
3 el agavesiroop
Voor het kruimeldeeg:
150 g volkorenmeel
100 g havervlokken (vandaag had ik 50 g speltvlokken en 50 g havervlokken)
150 g donkerbruine basterdsuiker
snufje zout
150 g roomboter
extra: klein bekertje crème fraîche

Zo maak je het:
Verwarm de (hetelucht)oven tot 180 °C. Rangschik de stukjes rabarber in een ondiepe ovenschaal en besprenkel met agavesiroop. Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en meng tot een kruimelig deeg. Verdeel over de rabarberstukjes. Plaats in het midden van de voorverwarmde oven en bak ca. 20 minuten. Serveer warm met een dot crème fraîche.